Naštípnutá vřetenní kost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné při diagnóze subperiostání infrakce dist. epyfýzy radia bez dislokace použít pouze ortézu namísto sádrové fixace. Sádovou fixaci mám od 20.3. a nemám s ní dobrou zkušenost, začala se lámat a drolit, proto jsem začala přemýšlet o jiných možnostech. Znova přesádrovat, odlehčenou (laminátovou) sádru a nebo ortéza? Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Ortéza je možná, lépe vždy sádrový obvaz Záleží také na místě zlomeniny, čím je zlomenina na lýtkové kosti výše, tím může být znehybnění volnější.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dlouhodobé „pití“ poškozuje nejen játra, ale i srdce!
Články: Dlouhodobé „pití“ poškozuje nejen játra, ale i srdce!
Pod pojmem onemocnění srdce...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Když sluníčko kouše…
Články: Když sluníčko kouše…
Po několika týdnech zimy s...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Mluvíte ze spaní? Nejezte v noci
Články: Mluvíte ze spaní? Nejezte v noci
Mluvíte ze spaní nebo ve...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: