Nastipnuty malicek na noze

Dobry den dne 30.11. jsem si nakopla malicek o obkladacky na vane,malicek byl nejdrive modry asi po tydnu mel uz normalni barvu a byl dost otekly . Sla jsem tedy k lekari ,kde mi udelali RTG a zjistili ze je nastipnuty v oblasti pod nehtem a zafixovali mi ho naplasti. Nyni uplynul jiz mesic a i presto ze si malicek stale fixuji naplasti je stale otekly a po stisku je stale bolestivy. Chtela jsem se zeptat jak dlouho muze otok trvat? Pred vanoci jsem byla znovu u lekare a pry ho mam stale fixovat,ale mi se nezda,ze stale trva otok. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na typu zlomeniny, na tom, jestli jsou úlomky vůči sobě posunuté či ne. Záleží na množství zátěže, jak moc chodíte, na kvalitě fixace, na hojení, zda je zlomenina již zhojena, ev.jak velký se udělal svalek. Jinak obecně - otok může trvat měsíce a mírně ztluštělý může zůstat malík natrvalo. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: