Natažené kolenní vazy

Dobrý den, pane doktore, před 10 dny jsem ucítila dvojité lupnutí vkoleni a náhlou bolest, v nemocnici mi bylo diagnostikováno podvrtnuté koleno a natažené kolenní vazy. Nebyl mi proveden ultrazvuk ani jiné vyšetření, doktor kontroloval pouze pohmatem a ohýbáním kolene. Dostala jsem ortézu na 3 týdny. Nyní již mohu s ortézou chodit a při chůzi koleno nebolí. Jediný problém je, že nemohu koleno úplně ohnout, max o 30%, a koleno je na vnitřní straně stále nepatrně nateklé. Je to normální a mám vyčkat doporučené 3 týdny, nebo opět navštívit ortopedii. Děkuji za zadpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Pokud váš nález se nezlepšuje, existuje bolest a otok kolena s omezením hybnosti, kontrola by byla na místě. Je třeba pomýšlet na poranění vnitřních struktur kolena, v úvahu přichází poranění vnitřního menisku. Po vyšetření a zhodnocení by bylo na místě perspektivně provedení další zobrazovací metody kolena, kromě rtg. Podle výsledku léčba. V úvahu přichází provedení diagnostické a terapeutické artroskopie kolena. Výkon se provádí většinou s časovým odkladem. Následná rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: