Natažené úpony v pánevním dnu? napětí v musculus cremaster.

Dobrý den pane doktore, před 4mi měsíci mi znenadání propukla silná bolest varlat. Několik týdnů jsem byl různě vyšetřován na urologii, až mi pan primář řekl, že jde o natažené úpony břišních svalů a třísel. Bolesti se tehdy zmírnily, ale měl jsem problém, že při jakémkoliv pohybu se mi sval cremaster stáhnul - bylo to celkem nepříjemné, ale dále jsem s tím sportoval. Před měsícem a půl jsem byl na UZ u sportovního lékaře, který mě postrašil, že to je na operaci. Od té doby dodržuji klidový režim a navštěvuji fyzioterapii. Mám cviky na posílení pánve. V tuto chvíli je bolestivé na dotyk zatlačení na stydkou kost a cítím takové vnitřní bolesti z této oblasti do obou stran ke kyčlím při nějakém pohybu. Chci se zeptat, jestli je opravdu možné, že jsem si narušil svalové úpony a od toho se mi stahuje cremaster a bolí mě v oblasti spodní pánve? Nebo jaké vyšetření bych měl podstoupit, jestli se nemůže jednat o kýlu nebo o něco jiného? A pokud myslíte, že to je od úponů - máte zkušenosti s tím, jak dlouho může trvat léčba? Moc děkuji za odpověď a s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Mno, ono asi bude těžké vám poradit. Když vám poradili klid, tak jste dále sportoval (zřejmě posiloval). No, tu máte výsledek. Co bylo přetížené, natažené, je teď ještě přetíženější a nataženější. Nevím, zda je správně nyní posilovat pánevní dno, řekl bych že to není ten správný klid. Také si nemyslím, že by něco vyřešila momentálně operace nebo nějaké další vyšetření. Potřebujete relaxovat bez jakéhokoli cvičení, potřebujete odkyselovací kůru a účinné antioxidanty. Těžko se to dá ve zkratce vysvětlit, to bych musel popsat několik stránek. Podstatné ale bude, jestli chcete režim dodržovat. Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Alzheimerova choroba je...
Druhý polštář pod hlavu může pomoci udržet nižší nitrooční tlak
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Těhotenský ultrazvuk
Články: Těhotenský ultrazvuk
Těhotenský ultrazvuk je...
Když vitamín D chybí v těle, strádají nejen kosti
Články: Když vitamín D chybí v těle, strádají nejen kosti
Vitamín D je důležitý pro...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: