Natažené vazy koleno

Dobrý den, při sportu jsem si natáhla vaz v koleni. Konkrétní diagnóza od ortopeda je distenze zevního postraního vazu. Dostala jsem rigidní ortézu na 3 týdny. Ortézu si dávám pouze když někam jdu, doma funguji bez ní, doma jenom sedím nebo ležím, výrazný pohyb nevykonávám. Chci se zeptat jestli dělám špatně a mám ortézu nosit nepřetržitě? Je možné aby se díky tomu špatně vaz zhojil? Dále mám dotaz ohledně tejpingu, zda mi pomůže tejping na koleni. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Rigidní ortéza má nahradit sádrovou fixaci a vyloučit pohyb, který by mohl prodloužit či zhoršit hojení. Není tedy vhodné kloub zatěžovat.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: