Natažené vazy v koleni

Dobrý den, při florbalu jsem si lehce otočil levé koleno. Lékařská zpráva: bolestivost v podkolení a na med straně kolene, laxita LCM + LCL pevný nebol, flexe 70 st dále bolestivé, bez náplně, zásuvky menisky negat. Rtg levého kolene bez zn fr. Dg distorsio gen l.sin. distensio LCM. Dal mi kolení ortézu, předpokládám na 3 týdny. Chtěl bych se zeptat, jak bych měl postupovat při rekonvalescenci, případně za jak dlouho budu schopen začít naplno trénovat a hrát, respektive co bych pro to měl udělat. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nález není extremně závažný, stav by se měl rychle upravovat. Ortézu opravdu 3 týdny doporučuji, po 3 týdnech doma zkoušet bez ortézy a v té době zahájit pohybovou a fyzikální léčbu na rehabilitaci. Počátek treninku, pokud ortoped nenalezene na koleni další změny po 6 týdnech od úrazu. Nástup pozvolný.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: