Natažení vazu v koleni

Dobrý den, před týdnem jsem si natáhl vazy v koleni, jel jsem k doktoru,který mi dal ortézu a berle. Problém byl v tom že mi o zranění vůbec nic neřekl, jak bude přibližná doba léčení, jestli mam koleno nějak procvičovat nebo ne. Mohl by jste mi na tyhle věci odpovědět vy? Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o distorzi kolena, natažení bočních vazů kolena, stav se upraví při ortéze do 3-4 týdnů. Vhodná ortéza, po 2 týdnech zahájit pohybovou a fyzikální léčbu na rehabilitaci, krátkodobě Ibalgin nebo jiné nesteroidní antirevmatikum. Důležité je, aby za touto diagnozou se neskrývala vážnější potíž, na příklad poškození menisku nebo poškození kl. chrupavky nebo zkřížených vazů. Proto důležitá kontrola na chirurgii nebo ortopedii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: