Natažený nebo natržený přední stehenní sval

Dobrý den, při futsale mě při odkopu míče píchlo v předním stehenním svalu,chvíli jsem ještě pokračoval ale po cca 15minutách jsem raději přestal. Nevím jestli se jedná o natažení nebo přetržení ale neměl jsem modřinu ani jiné změny na pohled. Zranění se mě stalo před 22dny , po zranění jsem užival wobezym, nyní stehno mažu a dávám si priznicovi zábali a celou dobu nohu nezatěžuji. Stále ale při napnutí nohy cítím mírnou bolest. Jak dlouho taková lečba trvá a kdy budu schpný opět hrát? Jak mám dále postupovat? Děkuji Petr

Odpověď odborníka:

Wobenzym jistě nepomůže. Důležité je vyšetření a i nyní po delší době bych absolvoval vyšetření na ortopedii a provedení diagnostického ultrazvuku, který ozřejmí případný defekt svalu. Výsledek určí další případný teraperuticky postup Podle nálezu stahovat sval elastickým obinadlem, jistě nyní bez sportu. Postupně je na místě pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Stav se upravuje do 6-9 týdnů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: