Natažený prsní sval

dobrý den už je to asi tři týdny co mam na prsou kousek pod klíční kostí bouli , která se mi udělala v práci, když jsem prudce zabral, tak mě tam píchlo a od té doby to bolí, ale žádné křeče nemám.. domníval sem se, že to je jen natažený sval ,ale co sem se tak nějak dočetl a pozeptal, tak by to mělo už být dobré ,ale pořád mam bouli a pořád to bolí, tak se chci zeptat jestli to je normální a popřípadě jestli to není něco jiného než sval ? předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jistě to není normální, ale poranění vyžaduje vyšetření a to jak klinicky, pohmatem tak i vyšetření diagnostickým ultrazvukem, který poměrně přesně diagnozu potvrdí nebo vyloučí. Podle nálezu klid končetiny, chladné obklady, krátkodobě nesteroidní antirevmatikum typu Ibalginu, rehabilitace, pohybová a fyzikální léčba následuje. Obraťte se na vaši ortopedickou ambulanci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: