Nateklé tříslo,únava,a další potíže

Dobrý den,předem se omlouvám,přesně nevím,do jaké kategorie dotaz směřovat..Před rokem mě v noci vzbudilo píchání v pravém podbřišku a nevolnost.Byla jsem poslána na chirurgii,apendix vyloučen.Po pár dnech mi nateklo pravé tříslo,což mám doteď.Opět chirurgie,vyloučena tříselná kýla.Sono břicha-LU v pr.třísle do hraniční vel.,jsou zde ojedinělé útvary smíšené echogenity charakteru LU do vel. 6x10mm.Občas mě bolest z třísa vystřeluje do stydké kosti,ostré bodání a občas do kyčle.RTG kyčle-cysta.Na gynekologii cysta 3,5cm na pravém vaječníku.Ale gynekolog mi řekl,že cysta nezpůsobí nateklé tříslo.Sice jsme se domluvili na laparoskopii,protože už jsem zoufalá,ale řekl mi,že budu nejspíš zklamaná z výsledku.CRP krve v pořádku.Poslední dobou jsem strašně unavená,mám jakoby těžké unavené ruce a nevolnost přetrvává,nezvracím,ale lehké šimrání žaludku mám neustále,zhubla jsem.Občas mě bolí jakoby kostrč a pruh kolem ní.Také asi před 14dny mě začalo bolet prso,cítím tam bouličky a občas je to teplé.Prosím o váš názor,zda vás napadá,co by to mohlo být a zda CRP krve ukáže i popřípadě něco horšího,nebo toto ukáže pouze CEA?Děkuji moc.Veronika

Odpověď odborníka:

Vážená Veroniko, určitě bych Vám doporučila se o problému důkladně poradit s praktickým lékařem. Začala bych krevními testy, rozborem krevní řady - počty jednotlivých druhů bílých krvinek. CRP je zánětlivý protein, který je zvýšený při probíhajícím zánětu v těle. CEA je karcinoembryonální antigen, jeho zvýšení nemusí ve všech případech nutně znamenat rakovinu. Proto je důležíté výsledné hodnoty konzultovat s lékařem v širším kontextu. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: