Nateklé uzliny

Dobrý den, prosím vás chci se zeptat. Dnes jsem byla se synem u našeho pediatra. Malý má řetízkové uzlinky na krku a doktor řekl, že se s tím nedá nic dělat jen to nechat zda se nezvětší nebo neztratí. Vy jste také pediatr je toto normální postup? Nebo se musí udělat ale aspoň náběr krve? Mockrát děkuji. Jana H

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mám příliš málo informací, abych dokázala posoudit problém Vašeho synka. Záleží na věku chlapečka, na velikosti uzlinek, zda má nějaké další projevy a pod. Pokud jsou uzlinky na krku do 1cm v průměru a jsou nebolestivé, stačí je sledovat. Pokud by byly větší, nebo má chlapec nějaké další projevy, je vhodné doplnit ultrazvukové vyšetření. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: