Nateklé uzliny

V červnu jsem prodělala herpes simplex virus, od té doby mám nateklé uzliny v oblasti třísel, jednu bulku na každé straně, zrcadlově. Někdy se lehce zmenší, někdy ta na levé straně zmizí úplně, ale pak se opět objeví. Byla jsem s tím u svého praktického lékaře, který mi řekl, že moc neví, že si s tím mám zajít na gynekologii. Na konci srpna jsem s tím byla u gynekologa, který řekl, že to je normální, že se tělo stále vypořádává s určitou infekcí a že to časem zmizí.Nic víc neudělal. Teď mi ovšem uzliny natekly i na krku, opět 1 jedna na každé straně a zrcadlově. A ještě jedna, pod bradou, lehce vpravo, posazená o dost hlouběji než ostatní (ty jsou opravdu skoro hned pod kůží) a je jediný z nich bolavá. Myslíte si že by to mohlo být něco vážného? Má cenu s tím chodit k doktorovi? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vzhledem k tomu, že vaše obtíže trvají již 2 měsíce, doporučuji vám, abyste absolvovala základní laboratorní vyšetření krve, případně i sonografii uzlin. Diferenciální diagnostika uzlinového syndromu je velmi široká a přesahuje rámec mojí odpovědi. Obraťte se prosím na svého praktického lékaře nebo na infekční ambulanci.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Články: Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Někdo by si mohl myslet, že...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: