Nateklé varle

Dobrý den, Právě jsem prodělal příušnice.Poté co mi začal mizet otok na tváři, jsem začal mít divný pocit na levým varleti.Vím, že právě příušnice mohou způsobit zánět varlat a proto jsem hned zašel k urologovi.Ten mi řekl, že ano,že je lehce nateklé a že je to pravděpodobně po příušnicích. Žádné konkrétnější testy mi nedělali.Předepsal mi antibiotika Ciplox250.Užívám je již druhý den a zatím jsem nepocítil žádnou změnu,jen že mi varle nateklo ještě více.Antibiotika mám na 5 dní,ptám se proto, jestli mám ještě čekat, než třeba ty antibiotika začnou pořádně pracovat nebo zajít podruhé k urologovi.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jene. Přiúšnice jsou virové onemocnění, na které antibiotika neúčinkují (tak jako např. u chřipky). Léčí se klidem na lůžku, dostatkem tekutin. Otok varlete zmírníte ledováním, ke snížení teplotyy, zmírnění bolesti a zánětu užívejte nesteroidní antiflogistika (např. Ibalgin, Brufen, Diclofenac...).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: