Nateklý nárt a kotník.

Dobry den pane doktore, chtel bych si s vami poradit ohledne meho natekleho kotniku a nartu, ktery me uz zacina delat starosti. Pred 5ti tydny jsem pri chuzi zacal pocitovat lehkou bolest v oblasti nartu. Nevenoval jsem tomu dva dny pozornost az mi kotnik a nart natekl zasel jsem na chirurgii kde mi udelali RTG, ktery byl v poradku. Bylo mi doporuceno nechat nohu par dnu v klidu a vse by se melo dat doporadku. Byl jsem doma na neschopence asi tri tydny a kdyz se nic nelepsilo a ja mel nart i kotnik stale pomerne hodne natekly zasel jsem k ortopedovi. Udeli mi RTG , pan doktor se mi na nohu podival, dostal jsem injekci a stahujici obvaz a leky Aescin, za dalsi tyden jsem prisel na kontrolu noha byla trosku mene otekla ale stale velmi citliva nadotel v oblasti predni casti nartu priblizne 2 centimetry pred prostrednickem, kde mam i malou, lehce zacervenalou boulicku, kotnik je take citlivy na dotek v oblasti zadni casti nartu. Dostal jsem injekci do nartu, Octanovou mast, stale beru Aescin a kazdy vecer studeny zabal. Za 10 dnu jdu na kontrolu nicmene opet nemam pocit ze by se nejak noha vyrazne lepsila. Chtel bych se vas prosim zeptat zda je to i po takto dlouhe dobe v praxi normalni a bezne mit natekly kotnik i nart a zda se nekdy nejspise zanet slachy takto dlouho leci. Dekuji moc za jakoukoliv radu i pomoc. Kocián

Odpověď odborníka:

Nezmiňujete se zda se jednalo o úraz nebo se otok objevil samovolně. Provedený rtg snímek je na místě, i jeho opakování. a je vhodný sádrový obvaz již od začátlku. Mohlo se jednat o těžší podvrtnutí. Přičin otoku nártu a hlezna může být více. Pokud nemáte otoky i na druhé dolní končetině bylo by vhodné provedení i laboratorních testůl krve, vyšetření hladiny kyseliny močové, močoviny ale také reumatických testů. Vhodné i vyšetření reumatologa. Vyšetření reumatologa a ortopeda by vám mělo přinést stanovení diagnozy a tím i řádné terapie

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x