Natržená kůže nad análním otvorem

Dobrý den, mám crohnovu chorobu a jsem dva roky po operaci perianální píštěle, která se dobře zahojila. Před cca půlrokem se mi objevila trhlina ( obrázek je aktuální), do současné doby nijak nebolela ani o sobě nedávala vědět, až po dovolené v u moře v itálii, kde byl jemnější písek a příltekyně chytila kvasinky. Těch se na předpis zbavila Imazolem (který jsem pro jistotu také po konzultaci s lékařem na trhlinu užíval). Nyní občas pobolívá, ale pravidelně sprchuji, dezinfikuji betedinou a v současné době mažu calciovou mastí se zdá , že je to lepší. Avšak rád bych věděl, zda mám šanci že se to zahojí (nečekám, že to bude hned), nebo to bude chtít nějaký vetší zákrok a mám tedy navštívit koho (opět protkologa?)?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, je to záležitost pro proktologa. Ale pokud se Vám trhlina zhojí, není důvod jej navštívit. Většina trhlin se zhojí bez problémů, jen část jich přechází do vleklého problému.

MUDr. Šárka Kralíková
MUDr. Šárka Kralíková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: I. chirurgická klinika Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: