Natržené postranní kolenní vazy

Dobrý den, asi před měsícem se mi při fotbale stal úraz kolene, měl jsem nataženou a nezpevněnou nohu a nějak se mi nejspíš přetočilo koleno. Byl jsem s tím to úrazem 2x na chirurgii, ale vždy mi tam řekli něco jiného (nejprve, že mám pouze natažené vazy a podruhé, že jsou prasklé nebo naprasklé), další vyšetření prokázala naprasklé vazy a lékař mi doporučil jízdu na kole a plavání. Ale nějak mi nezdůvodnil, jak mi to pomůže. Navíc tato nemocnice nemá až tak dobrý ohlas mezi lidmi (znám spoustu trvalých následků z jejich chybné léčby), a tak se chci raději ještě zeptat, jestli mi opravdu posilování svalů pomůže s natrženým vazem a neuškodí mi. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud již od úrazu uplynul měsíc v podstatě nyní dochází doba , kdy při poruše bočního vazu je vhodné zklidnění. Nyní by měla opravdu probíhat rehabilitace, která je vyjádřena pohybovou terapií a fyzikální léčbou. Pokud by se stav neupravoval je třeba ještě ortopedické vyšetření a případně vyšetření dalšími zobrazovacími metodami. Dále terapie dle výsledku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: