Natržené postranní vnitřní vazy a poraněný meniskus

Dobrý den, před 2 měsíci jsem měla úraz kolene. Natržené postranní vnitřní vazy a dle MR léze menisku II. stupně. Koleno stále bolí, i v klidu, a nejde plně propnout. Prý na operaci to není, mám co nejvíc cvičit, RHB, a na bolest si brát analgetika. Je tento postup správný? Dělám vše podle rady, ale mám obavy, aby se něco nezanedbalo a nebyly v pozdějším věku problémy. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dnes se diagnostika poranění kolena velmi zlepšila. lékař jistě uvážil potřebu spíše rehabilitace než operace. Nepochybně ale při kontrole na kterou jistě půjdete bude stav znovu zvážen. Postranní vazy se většinou hojí konservativně, případné ošetření poraněného menisku by bylo provedeno artroskopií. Domnívám se, že takto postupující terapie neskýtá nebezpečí, že by se něco zanedbalo.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Natazene postrani vazy v koleni | Od: nedynedy | 22.7.2011 11:19
Potreboval bych poradit co delat , abych byl co nejdrive fit, protože hraji zavodně fotbal a kazdý den co bych se uzdravil dřív je dobrý. Mám to zhruba Dva týdny a stále se to nelepsi ..chodim vyklusávat lehce ae s míčem bych asi těžko mohl kopat.děkuji za radu )
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: