Natržené (přetržené) vazy v kotníku - spěchá!

Dobrý den,před 3-mi týdny se mi stal úraz na hokejovém zápase (jsem aktivní sportovec).Doktor mi řekl,že tam jsou příznaky poraněných vazů a dal mi na týden dlahu a poté sádru,kterou jsem měl také týden.Po těchto 2 týdnech mi na kontrole řekl,že mi ponechá sádru na další 2 týdny,ale já mu řekl,že za 2 týdny jedu se školou na lyžařský výcvikový kurz(na který jsem se těšil celý rok) a on řekl,že sundáme sádru a podívá se na to.. Když se na to podíval,tak řekl ,že vaz v kotníku necítí,ale že to může být způsobeno otokem.Dal mi tedy ortézu,kterou mám již týden a cítím,že je to den ode dne lepší.Už došlápnu a chodím na obě nohy,ale problémem je,že se nemohu pokrčit v koleni,jakmile to udělám cítím jemné píchání v kotníku,v místě vazu.A to je právě to co potřebuji do lyžáku=lyžařská obuv na sjezdové lyžování,ale jak říkám,cítím,že je to každý den o něco lepší.Na hory bych měl jet za týden,myslíte ,že bych měl jet? (moc rád bych jel). Předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Hojení je velmi individuální může ho urychlit například laser či magnet, ale nedá se odhanout , kdy bude kotník schopen zátěže. Jet můžete, ale plnné zátěže kotník schopen asi nebude.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x