Natrzeni vnitrniho postranniho vazu v koleni

Dobry den, lekar mi diagnostikoval natrzeni vnitrniho postranniho vazu v koleni a naridil klid 5 tydnu. Po peti tydnech noseni ortezy me koleno boli pouze pri maximalnim natazeni a skrceni, bolestivost minimalni. Bohuzel pokud koleno lehce prohnu a zatlacim na nej z vnejsi strany dojde k jeho prohnuti ve stejnem rozsahu jako ihned po urazu. Lekar stale radi klid a ortezu, ale po peti tydnech bych cekal lepsi vysledky. Jake dalsi postupy lecby se pouzivaji pro poranene vnitrni vazy? Cetl jsem o pozitivnim ucinku razove vlny. Lze resit problem operacne? Lekar to nedoporucoval vyhledem k male uspesnosti techto zakroku. Za odpoved dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operační řešení je zbytečné, natržení se zhojí, jen je potřeba více trpělivosti a delší čas - někdy i 8týdnů a více. Rázovou vlnu můžete zkusit, výsledek nelze předvídat a problémem je, že ji nehradí žádná z pojištoven /pokud jsou moje informace správné/. Podpořit léčení můžete třeba enzymoterapií (je ale potřeba ji nasadit poměrně brzy, ted už bych moc účinek neočekávala/, ale také není hrazena. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: