Natrzeny křížový vaz v koleni

Dobrý den,chtěl bych se zeptat?? Měl sem před 6 lety na levém koleni plast.př.kr.vazů a ten drží bez problémů do dnes. Bohužel nedávno na Hokejbale,který hrají na nejvyšší úrovni se podlomilo druhé pravé koleno a teď sem po artroskopii menisku. Při výkonu pan doktor zjistil,že se mi ze 60 procent natrhnul přední zkrizeny vaz a převážně zadní část vazu vláken drží a je neporušené. Pan doktor rádi cvičit hlavně zadní stehenní sval,rotoped,správná rehabilitace a vaz by měl vydržet a nestabilita by neměla být znát. Prosím o Váš názor?? Chtěl bych slyšet i názor dalšího odborníka. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Částečné porušení vazu, zvláště, když bylo zjištěno při artroskopii je průkazné. Po konservativní léčbě do 3 týdnů s následnou pohybovou léčbou na rehabilitaci by mělo být postupně a s dozovaným zatížením koleno do půl roku v pořádku a nemělo by dojít k žádné nestabilitě kolena a porušení funkce předního zkříženého vazu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: