Natržený meniskus

Dobrý den, asi 13.8.2015 mně po tenise rozbolelo pravé koleno na vnitřní straně. Z MR mi napsali: V zadním rohu vn. menisku je patrná podélná šikmá trhlina, která diskrétně zasahuje na spodní plochu-léze grade III. a také je patrný plošný defekt chrupavky ferumu ventrálně v patelárním sulku 15 mm. Jsem objednán na operaci 19.10.2015, momentálně slabá bolest při dřepu nebo vytáčení kolena, hraju tenis i bedminton bez větších potíží, vyhýbám se prudšímu brždění bokem. Známí mi říkají, že po zásahu do kolena už to nebude nikdy jak předtím, a také na internetu jsem našel několik nespokojených pacientů. Tak teď nevím jestli mám jít na operaci nebo ne. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Na MR máte prokázané poškození menisku, pokdu nebude ošetřen hrozí Vám časné postižení chrupavek arthrosou a zhoršování potíží . Plošný defekt chrupavky na stehenní kosti arthroskpie nevyléčí. Závěr po arthorskopii se Váš stav zlepší ale koelno nebude úplěn dobré, Bude Vás čekat zřejěm rehabilitace. Nespokojení pacienti budou vždy , ne vždy je to vina lékaře , sama arthroskpie výrazný zásah do kloubu nepředstavuje , záleží co se při mí konkrétně dělá a tak je velmi těžké srovnávat dva pacienty. Operaci samozřejěm můžete odložit a vyčkat, jediným nebezpečím je možno poškození chrupavky od odtrženého menisku

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: