Natržený postarnní vaz kolena

Dobrý den, asi před 3 měsíci mi praskl postranní vaz, diagnoza byla 3 týdny ortézy a pak rehabilitace, při větší zátěži se mi koleno vyhodilo a opět mi praskl nějaký vaz v koleni(pravděpodobně boční) situace není tak vážná jako minule, méně to bolí, krve nebylo mnoho.Dotaz zní: jestliže po týdnu sundám ortézu a začnu chodit bez ní a bez berlí, nebudu to koleno zatěžovat na plnou zátěž a budu prostě ze začátku jen chodit a pomalinku to rozcvičovat, jestli mi to může nějak zvlášt extra uškodit nebo je to krajní východisko. Mé důvody jsou, že už se mi to stalo po 3, a znamenalo by to další zameškání ve škole . Abych nezapomněl- pan doktor pokorný (můj chirurg) říkal že mám ty přední křížové vazy potrhané a operace je možná až přestanu růst. Moc díky za odpověd. Chci znát prostě ryzika.

Odpověď odborníka:

Léčba vyžaduje svůj čas a to znehybnění asi 5 týdnů. Chybou je předčasné zatížení. Pokud vám znehybnění bude sejmuto, potom jistou dobu ještě měkkou ortézu a zvolna rozvičovat. V mladém věku opravdu s operací nemusíte spěchat. Rehabilkitace by vám měla pomoci. vyhledejte rehabilitačního lékaře a fyzioterapeuta v místě bydliště.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: