Natržený sval

Před třemi měsíci na fotbalovém tréninku jsem střílel balon "z první" a při nárazu jsem ucítil pichlavou bolest ve stehenním svalu k tříslu a odtud mi vystřelila bolest až do vnější strany stehna směrem ke kyčli a k hamstringu. Podstoupil jsem na druhý den sonografii, která potvrdila malou trhlinku, rentgen neobjevil žádný problém. Dle dohody s lékařem jsem měl 2 měsíce naprostý klid. Nyní jsem znovu podstoupil rentgen, který opět nic neobjevil. Při chůzi a běhu nemám omezení, ale v momentě, kdy kopu do balonu, cítím pichlavou bolest. Už jsem zoufalý, nikdo není schopný říct, čím by to mohlo být. Máte na můj případ nějaký názor? Děkuji

Odpověď odborníka:

Tomáši,
jak popisujete, na RTG postižení měkkých tkání - svalů - vidět není.
Na ultrazvuku ano - tam bylo popsáno natržení svalu.
To je věc, která se hojí velmi pomalu a dlouho a je potřeba dané svalové skupiny šetřit a nechat je v klidu. Což se u svalů na stehně dělá dost obtížně, protože je zatěžujeme při chůzi - proto tedy vás to může ještě stále bolet při konkrétních pohybech - kopání do balonu.
Chce to čas. Můžete nosit stahovací elastickou ortézu na stehno - ve zdravotnických potřebách - která zafixuje a stabilizuje svaly, aby se mohly hojit.
s pozdravem dr.Křehnáč

MUDr. Vít Křehnáč
MUDr. Vít Křehnáč

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: JACH-TA s.r.o., Řež

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: