Natržený vaz v koleni

Dobrý den. Byl jsem vyšetření u doktora a ihned mi bylo sděleno, že mám natržený přední křížový vaz v koleni. Na mag.rezonanci jdu v pondělí, aby se to potvrdilo. Bylo mi řečeno, že budu muset na plastiku. Chci se zeptat zda je dobré naposilovat svaly před operací třeba jezděním na rotopedu ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud jste toho schopen , tak je vždy dobré posilovat svaly již před operací , jízdana rotopedu je dobrá , ale je třeba přidat i cvičení kolene vleže. Dřepy bych vzhledem k postižení vazu nedoporučoval.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x