Návaly horka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Je mi dvacet let. Před půl rokem se u mě vyskytly problémy, kdy mi začaly brnět nohy a ruce, poté jsem pociťovala slabost, rychlé bušení srdce. Tyto stavy mě obtěžovaly, proto jsem navštívila doktora, který mě poslal na vyšetření srdce. Zjistili mi, že mi buší díky rychlému prokrvení, ale normálně se s tím žije, pro jistotu mi dali na měsíc přístroj, kterým jsem měřila tlukot-pokud se zvýšil. Když jsem přišla na kontrolu, nic nenašli. Stále mě ale tyto stavy otravovaly, tak jsem šla na neurologii, tam mi udělali EMG test na latentní tetanii. Potvrzena. Ale poslední dobou mám stále návaly horka. Minulý týden jsem zažádala o změnu antikoncepce, zda to nezpůsobuje například ona (přešla jsem z Lindynette20 na Jeanine). Jenže tyto stavy dále trvají. Brnění už téměř zmizelo, ale nestále mě provázejí návaly horka, poté mi je zima a teď se mi stává, že mě i mravenčí hlava. Myslíte si, že mám zaděláno na cévní mozkovou příhodu? Děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Na cévní mozkovou příhodu téměř jistě ve Vašem věku zaděláno nemáte, dle mého názoru se bude jednat o nežádoucí účinky antikoncepce, což bych doporučovala konzultovat s gynekologem.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: