Návrat ke staré antikoncepci

Dobrý den,před 3mi lety jsem začala používat antikoncepci Chloe na akné,perfektně mi zabrala jenže po roce jsem jí musela na příkaz gynekologa vysadit kvúli riziku trombozy a předepsal mi na pleť antiko Bonadeu další 2 roky v pohodě ale teď v září se mi pleť začala zhoršovat,mám pupínek vele pupínku,jsem z toho zoufalá žádná kosmetika ani mastičky na akné mi nepomáhají a už je to přes půl roku,kolikrát se ráno vzbudím a obličej mám napuchlý jak rajče proto ani nejdu do školy...tak jsem zašla za svým gynekologem jestli by mi znova nepředepsal již zmíněnou Chloe,ale reakce byla taková že se Chloe předepisuje jen na těžké formy akne ale už si nenechal vysvětlit že bych HA používala jen do doby než se mi pleť zlepší a pak zase přešla na slabší a to jsou i jiné ženy které takové driáky jako je Chloe,Diane35 atd.klidně berou i 5 let a v pohodě jen já jsem od svého doktora dostala takzvaně kopačky...chci se zeptat co si o tom myslíte? mám svého doktora ještě přesvědčit nebo si myslíte že moje vysvětlení je k ničemu?

Odpověď odborníka:

Minerva, Chloe, Diana 35 patří do skupiny kde je jako gestagen použit cyproteron acetát kde je skutečně výrazně zvýšené risiko trombózy Akne je možno u kožního lékaře léčit i jinými prostředky a až v případě že není jiné cesty a výsledek předčí risiko dermatolog doporučí tuto antikoncepci, nedostala jste tedy jak píšete kopačky ale váš lékař postupovat přesně podle doporučení české gynekologické společnosti která postupuje v souladu s gynekologickými společnostmi po celém světe. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: