Navyseni davky

dobry den, pred mesicem jsem zacala uzivat Setralin 50mg na PP s Agorafobii. Lekar mi rekl, ze pokud do mesice nezaberou mam zvysit davku na 100mg, tak jsem zvysila. chci se zeptat zda na zacatku zvyseni davky se muze muj psychicky stav zhorsti, stale trpim panickymi zachvaty. nebo je mozne, ze mi lek nesedl a bude potreba ho vymenit. K lekari jdu az v unoru, drive nema cas. dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, život s PP a agorafobií je velmi trnitý, ale držím Vám palce, abyste se cítila co nejlépe. Jsem ráda, že to řešíte se svým ambulantní psychiatrem, který Vám napíše léky, ale už nemá čas si Vás vyslechnout. To je achilova pata prakticky všech psychiatrů. Určitě bych Vám doporučila najít si psychoterapeuta, protože ten Vám může pomoci s Vašimi problémy. Tak ybste byla ošetřena nejen léky, ale i slovem. U Vaší poruchy se často užívá metoda KBT, která má velmi dobré účinky. Sertralin je velmi dobrý lék a funguje dobře, tak doufám, že Vám také pomůže. Ale ještě bych měla vždy u sebe SOS lék, který byste si vzala, kdybyste pocítila prvotní známky panické ataky. Jednalo by se o lék, který Vám může předepsat i Váš obvodní lékař, jedná se o např. Oxazepam. Pokud by léky nezabíraly, tak můžete zkusot lék vymmněnit za jiný. Účinek antidepresiv se rozvíjí poněkud déle než léky na úzkost, ale jejich účinek má delší účinek. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: