Navýšení dávky v těhotenství

Dobrý den, beru euthyrox 50, do dnešního dne jsem brala půl tablety. Dnes mi přišel domu dopis od lékařky, že mi navyšuje dávku Po-Pá 1-0-0, So-Ne 1,5-0-0. Výsledky hormonu: -TSH: 2,06, -FT4: 11,1 Jsem ve 20tt. Jde mi o to, že se cítím velmi dobře, nemám žádné obtíže, snad jen nízký tlak 105/60 Myslíte, že na základě těchto hodnot bylo potřeba navyšovat dávkování? Aby mi to spíše nepřitížilo, jak říkám cítím se dobře...bez obtíží, tak se mi to nějak nezdá. Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za normálních okolností by to byly hodnoty vyhovující, nicméně v těhotenství jsme na cílové hladiny přísnější a snažíme se držet TSH kolem 1. Těhotenství je obecně pro organizmus výrazně zatěžující událost a dávky substituce se okvykle postupně zvyšují. Pokud nebudete mít obtíže na nově zavedené vyšší dávce, také bych se k ní klonila. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: