Názor

Dobrý den před měsícem jsem upadla na lyžích,diagnoza natržený zadní křížový vaz.měsíc orteza,ted začínám rehabilitovat,jednou provedena punkce.v nemocnici mi řekli,že by byla vhodná artroskopie,v druhé nemocnici mi byla provedena magnetická rezonance s tímto výsledkem:parc.leze tib.uponu zadního zkříženého vazu s malým mn.tekutiny v okolí.tekutina peritendin.v obl.med.kolat.vazu-postkontusní změny.kontusní změny v přední časti lat.kondylu femuru a v patele,retinakulum pately a měkké tkáně v okolí prosáklé.zhmožděné podkoží nad.med.kondylem femuru.chtěla bych slyšet váš názor?děkuji

Odpověď odborníka:

Úraz kolena nebyl malý, ale koleno se s nárazem relativně vypořádalo bez větších škod, to jest takových, které by vyžadovaly operaci. Podle popisu by měla pokračovat konservativní terapie nyní již ve smyslu aktivizace hybnosti a to pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci. Ortéza na 6 týdnú po úraze snímací, doma již bez, po sejmutí ortézy elastickéí obinadlo při namahavějších činnostech včetně chůze. Jinak dle vašeho oropeda nebo úrazového chiruga.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: