Nebolestivá boule u ramene

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem boule kterou jsem zjistila přibližně před rokem,obv.lékař mi tehdy řekl že to nic není,ale mě se trochu zvětšila ted je asi 4cm,je měkká,nebolestivá,při větší námaze mi trochu bolí rameno ale boule ne.je v místě asi 2cm pod klíční kostí u rameního kloubu.nemá ani změnu barvy,jako by to byl sval.může se to ještě zvětšovat,nebo se to dá nějak odsát.děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

I když je snímek dobře proveden nemůže nahradit lékařské vyšetření. Lékař musí nejen zjistit předchorobí, vyšetřit hmotnost, konsistenci novotvaru, zjistit tuhost, posun , samozřejmě velikost, vztah k okolním útvarům zvláště se spojitostí s pohybem ramene a prsního svalu. K tomu je vhodné provedení vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Někdy i rtg vyšetření, výjimečně. Na pohled z fotografie se jeví nález nejspíše jako lipom, tukový plošný nádorek Každopádně lékařské vyšetření a odstranění útvaru. Každý i sebeneškodnější novotvar má být odstraněn, pokud tomu nebrání výjimečné okolnosti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: