Nechráněný pohlavní styk

Pravidelně beru hormonální antikoncepci, menstruaci jsem měla od 25.2 do 1.3 a tento den jsem si vzala tabletku z nového platička. Další den 2.3 jsem měla pohlavní styk a tabletku jsem také užila, ale následující dva dny (3 a 4.3) jsem na ni zapoměla. nyní pokračuji v užívání tablet. Je možnost otěhotnění? četla jsem že spermie mohou setrvat aktivní až 72 hodin. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při užívání antikoncepce je důležitý komplexní účinek všech pilulek. Vynechání dvou pilulek na začátku cyklu může vést k oslabení po celou dobu onoho cyklu a je lépe se chránit další antikoncepční metodou. Otěhotnění je možné.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: