Nechráněný styk

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, včera mi skončila menstruace a večer jsem měla nechráněný pohlavní styk. Četla jsem že hned po skončení menstruace je velice malá pravděpodobnost otěhotnění, ale já mám přesto strach. Chtěla bych vědět jestli když si třeba za týden udělám těhotenský test, poznám to z toho nebo jestli musím vyčkat do další menstruace. Popřípadě jak bych měla dále řešit nechtěné těhotenství, jaké jsou možnosti kromě potratu. Předem děkuji za odpověď, hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko otěhotnění je malé, vyloučit však zcela nelze. Do 72 hodin po styku máte možnost užít postkoitální antikoncepci, je na předpis, předepsat ji může gynekolog. Těhotenský test má smysl dělat v případě, nedostaví-li se očekávaná menstruace. Pokud těhotná budete, můžete podstoupit interrupci. Jiné možnosti nejsou.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Kontracepce | Od: AlenaK | 10.6.2015 11:03
Ahoj, taky se mi to stalo, holky teď je nejlepší
EllaOne, prodají vám jí bez registrace i předpisu,
měla jsem jen trochu pobolívání v podbřišku, ale
jinak menze normální bez opoždění, jen
nezapomeňte užívat běžné pilulky dál jako dříve,
taky do následující menstruace použít kondom. Za
tu jistotu mi to stálo:)) nevím jak by naši na mě
koukali, mám čerstvě po maturitě, to se mi fakt
nehodí. A.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Jak zabránit dehydrataci při průjmu
Články: Jak zabránit dehydrataci při průjmu
S průjmem se zaručeně...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První pomoc při astmatickém záchvatu – praktický návod
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je nejčastějším...
Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Články: Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Cukrovka trápí značnou část...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x