Nechráněný styk

Dobrý den, rozhodla jsem se přestat brát antikoncepci a domluvit se svým gynekologem na jiných pilulkách nebo jiné metodě antikoncepce. Bohužel jsem k němu ještě nestihla zajít, ale antikoncepci jsem již vysadila. Asi 11. den po menstruaci jsem pak měla nechráněný poshlavní styk a užila postinor do 24 hodin. Chtěla bych se zeptat, zda jsem udělala správně? zda je šance otěhotnění a kdy je možné začít brát nové antikoncepční pilulky, jestli po požití postinoru nastává nějaké riziko účinnosti nové antikoncepce? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je dobře, že jste užila Postinor, stihla jste to v časovém limitu. Riziko otěhotnění jste tak minimalizovala, Postinor bohužel nemá zcela 100% účinek i při včasném užití. Antikoncepci začněte užívat s prvním dnem menstruačního krvácení, bylo by vhodné vzhledem k výše uvedenému provést i těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: