Nechtěné otěhotnění?

Dobrý den, přítelkyně má opožděnou menstruaci, jako každý měsíc. Je to již třetí den. Stává se jí to již několik let, většinou se jedná o 5 dní opoždění. Dnes - tedy třetí opožděný den jsme měli chráněný sex, jako obvykle. Použili jsme prezervativ a po ejakulaci jsem kondom sundal, utřel penis lehce kapesníkem a když jsem se k ní natáhl omylem jsem do ní zajel. Byl to pouze vrchol penisu - cca celý žalud. Penis bys liž trochu utřený, ale i tak mám o ní starost. Prosím, máme raději koupit prášek \'poslední záchrany\' ? Nebo je tady velmi mizivá šance a nemáme se čeho bát? Děkuji, Jan.

Odpověď odborníka:

Pokud interval mezi prvním dnem menses a prvním dnem následující není delší než 36 dní je vše ještě v mezích normálu.Gravidita v tomto případě není příliš pravděpodobná,chcete li mít absolutní jistotu můžete použít Postinor,ale myslím že je to až příliš velká opatrnost

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: