Nechtěné pozření mravenců v těhotenství

Dobrý den, omylem jsem snědla živé mravence (bohužel jsem si potmě nevšimla, že jsou nalezlí v mussli s ovocem), přičemž jsem v 15. tt. Chci se Vás zeptat, zda mi hrozí nějaká nákaza od nich (např. toxoplasmosa, listerioza či něco jiného)?Pokud by se mohlo jednat třeba zrovna o tu toxoplasmosu, mohla bych se jí nakazit, ačkoli mi již dříve bylo zjištěno, že jsem ji někdy v minulosti prodělala? Doporučujete provést nějaké odběry? Předem Vám děkuji za odpověď na můj poněkud netradiční dotaz.

Odpověď odborníka:

Mravenci při pozření nepřenášejí žádné závažné onemocnění. Žádné odběry nejsou proto třeba.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x