Nechuť k sexu

Dobrý den, asi již dva měsíce jsem neměl s partnerkou sex. Vím, že příčiny mohou být různé, tak napíšu vše, co mě k tomu napadá. 1. Obavy pramenící z mého minulého promiskuitního životního období. Vyšetření před několika lety prokázalo chlamydie, pak antibiotika, opakované vyšetření negativní, ale zůstal divný pocit občasného šimravého cuknutí k penisu. Občas se dostaví nepříjemné pálení po močení nebo ejakulaci. Myslím si, že příznaky by měly mít stálejší charakter, proto jsem jim doposud asi nepřikládal váhu. 2. Mám také problém s neúplným vyprázdněním moči, něco málo vždy zůstává v trubici a to pak "ukápne" ven. Hodně jsem sportoval a používal neoprénové kalhoty i v létě, třeba i to mě napadá. 3. Vleklé kožní problémy. Mám atopický ekzém, změnil jsem i kožního lékaře, ale jsou to pořád stejné mastičky a prášky. Zdá se mi, že kůže je už citlivá na všechno, což ještě před rokem nebývalo, a dalo se to svést na ten ekzém. Škrábu se hlavně ráno, když vstanu a pak zase po práci, jako bych si to škrábání v práci nemohl dovolit. Že je to psychosomatické už nemůžu ani slyšet, když to ví, tak ať mi nepíšou prášky a doporučí třeba alternativní postup! 4. Hlavní změna podle mě nastala poté, co jsem před pěti lety ukončil dráhu profesionálního sportovce a začal studovat při zaměstnání VŠ a také promiskuitně žít. Tělo bylo zvyklé se pravidelně trápit fyzicky a mělo lepší obranyschopnost. Prakticky jsem nezhubl, ale každý říká, že ano. Obličej, ramena, kvadricepsy. 5. Sex byl pro mě 5 let jen o pudech a vzrušení při setkáních na jednu noc. Přítelkyně o mé minulosti ví. Také jsem jí tohle chybějící vzrušení uvedl jako možný důvod mojí nechuti. 6. Její postava. Naivně si myslím, že když z ní bude štíhlá holka, chuť se opět dostaví. Není tlustá, má jen pár kilo navíc. Mám jí rád a spojuji s ní svojí budoucnost. Moc děkuji za jakýkoliv podnět. Pavel

Odpověď odborníka:

Souvislost s chlamydiovou infekcí bych zcela vyloučil. Klonil bych se buď k tomu, že Vám prostě více vyhovuje střídání partnerek (potřeba lovu, dobývání a pocitu z úspěchu), možná Vás sex s Vaší současnou partnerkou nedokáže dostatečně vzrušit. Proto se o něj ani nepokoušíte. Souvislost se změnou životního stylu to má určitě také. Vzhledem k Vaší minulosti jste se nyní usadil. Od toho se odvíjí i více povinností, rodinný způsob života, rutina a méně sexu. Pokuste se někdy vypadnout z rutiny. Zkuste se s partnerkou domluvit na tom, že sex bude probíhat takovým stylem, který je pro Vás vzrušující, eventuálně s různými praktikami a pomůckami. Nelze opomenout ani možnost hormonální poruchy s nedostatkem pohlavních hormonů. Nejspíše se ale nejedná o potíže zdravotní, ale o určitou psychickou rozpolcenost a Vy si musíte udělat jasno, jakým směrem by se měl vyvíjet Váš osobní život.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: