Nechutenství

Mám problémy se zažíváním. Trpím nechutenstvím, s tím asi spojeným úbytkem váhy, častým říháním (i po probuzení aniž něco sním nebo vypiji) bolestí někdy pálivou v oblasti nadbřisku a pod levým žebrem, občas v levém boce. Bolest na hrudi mezi prsy nebo kousek níže. K tomu se přidaly bolesti hrudní páteře a okolí asi pod lopatkami. Vše začalo v dubnu bolestí levé kyčle, hýždě a třísla a strachu z osteosarkomu na který zemřela babička. (Puvodne stejné příznaky) Kvuli dlouhému čekání na různá vyšetření a výsledky, se strach stupňoval a přišla nechuť k jídlu. Bolesti, nechuť, kolísání váhy a strach z nemoci tedy trvá. Bolesti jsou i na lačno, po jídle zlobí nadbřišek. Vyšetření rtg. kyčlí v pořádku, rtg. LS páteře mírně vpravo, krev, biochemie, moč, krev na štítnou žlázu v pořádku, sono břicha krom malé korové cysty na pravé ledvine bez nálezu. Gastroskopie jícnu a žaludku s nálezem inkompetence kardie. Beru Helicid. Moje obtíže jsou ale stejné. Bojím se aby se nejednalo vzhledem k příznakům o rakovinu slinivky. Mám hrozný strach. Je mi 34 let a mám 3 letou dcerku. Ano bylo hodne stresu, meřim 160 cm a před obtížemi váha 45 kg, nyní 41,6, nepiji, kouřila jsem před 4 roky ani ne rok, stolice každé ráno, tuhá někdy akorát, moc toho nevypiji, také mám od dětství skoliozu a od 24 let chondrosa L5. Nyní ještě pociťuji bolest v pravém boku vpředu i vzadu, spíše při pohybu. Prosím Vás je možné že se jedná o kombinaci strachu, přetížených zad vzhledem k ochablému svalstvu nebo postižení slinivky. Vzhledem k obtížím a proběhlým vyšetřením už mne napadá jen to nejhorší. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zdravím Petro, na 99 procent je příčinou vašich potíží ta fobie, že máte rakovinu...je to bohužel častá fobie, která patří do rukou psychologa či psychiatra a je nutno ji opravdu odborně léčit, i praktik vám ale může napsat antidepresiva, velmi dobré zkušenosti při těchto potížích mám s Remood v kombinaci s Prosulpin, Helicid bych asi nechal když máte tu poruchu kardie...jinak bych samozřejmě viděl i problém v té páteři a zhoršování fyzické i psychické zdatnosti jde vždy jak se říká v ruku v ruce...takže Vy se musíte věnovat nějakému zdravém pohybu, třeba aerobiku nebo józe, kolo, brusle, plavání...tedy co vás baví a co zvládnete bez nějakých následků... každá fyzická aktivita zlepší i vaši psychickou kondici a zbaví vás alespoň částečně nějakých zlých myšlenek...a bohužel se má za to, že naše mysl opravdu dokáže všechno...že tedy i zcela zdravý člověk si dokaže vsugerovat že má rakovinu a skutečně si tím rakovinu po nějakém čase přivodí !! takže opravdu není dobré si zahrávat se svou psychikou a žít v neustálem strachu, to je úplně špatně...každý se musíme radovat z každého dne našeho života a naprosto vypustit z hlavy jestli tu budeme za rok nebo za dva, nebo za 50 let..naším úkolem je akorát slušná životospráva, dobrá mysl a chodit na preventivní prohlídky, zbytek nechat osudu a přijmout to že s něčím nenaděláme vůbec nic a nemá cenu se tím zaobírat a trápit...jinak co se týče slinivky, ta je velmi dobře citlivá na laboratorní testy, takže pokud máte krev v pořádku, je to s tou slinivkou naprostý nesmysl a vaše potíže jsou od skoliózy páteře a psychosomatické, takže se prosím věnujte svému zdraví s nadhledem a nikdy nemalujte čerty na zeď, je to úplně k ničemu a úplně zbytečně si děláte ze života peklo...díky, pěkný den.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: