Nechutenství u 5měs. vnučky

Dobrý den, mám 5měs.vnučku, která odmítá jídlo. Od narození málo jí a teď nejenže nepřibírá, dokonce i začala zhazovat..Dětská lékařka ji proto poslala do nemocnice. Vyšetření krve i moči je v pořádku. Přesto malá málo jí a nepřibírá. Kojená již není od 3 týdnů. Mléko už měla několikrát vyměněné, přesto málo jí. Nemohli byste poradit, jak na to, co jí třeba dát, když málo jí, tak aby to bylo aspoň hodnotné a začala přibírat. V nemocnici je už týden, ale kromě té krve a moči s ní nic nedělají. Akorát se kontroluje, zda přibírá či nikoliv. Taky pořád plače. Děkuji Vám za radu. Danus

Odpověď odborníka:

Bez vyšetření těžko mohu poradit, léky na zvýšení chuti k jídlu pro tak malinké děti nejsou. Některé děti mohou trpět nechutenstvím již od raného věku, až povyrostou, apetit se jim dostaví. Zkuste ale ted pořád vyměnovat mléka /je jich na trhu od alespon 5 firem, výborné a v biokvalitě jsou např. v DM drogerii/, třeba jí nějaké "sedne" a zachutná, u 5měsíčního dítka se už dávají i příkrmky, zkuste zavést zeleninu /mrkvičku a podobně/, třeba bude na příkrmy více reagovat. Zkuste také rýžové a jiné kaše do mléka, jsou sytější a mohou se podávat lžičkou, zkuste, nikdy nevíte, co dítěteti zabere. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: