Nechutenství u 9.měs.dítěte

Dobrý den,mám 9.měs.dítě. Od zač.7.měsíce jsme začali s příkrmy, až jsme se dostali na 3 příkrmy denně(masozelenia,ovoce,kaše-100-200g/porce).Dcerka najednou ale začala odmítat ovoce v jakékoliv formě a druhu.Poté cca za 14 dní dostala Šestou nemoc a to částečně odmítala i mléko,ale masozeleninu jedla.Nyní je nemoc na ústupu,dcera je už jen osypaná,ale problém s jídlem trvá. Ovoce nejí stále,začala někdy odmítat i kaši, občas je problém i s mlékem(dostává odsáté mateřs.mléko). I když jí nabídnu cokoliv jiného - jogurt apod.,tak ani neochutná a zavře pusinku a nechce. To u neznámých jídel dělala i před nemocí. Jsem z toho neštastná a zoufalá.Zájem o naše jídlo nejevila nikdy. Do ted dobře prospívala; u lékaře jsme byli před měsícem na 8.měs.kontrole a váhový přírůstek byl v pořádku. Máte pro mě prosím nějakou radu?

Odpověď odborníka:

Pokud dítě prospívá, není co řešit, Rozhodně dceru nesmíte nutit, vypěstovala by si odpor k jídlu a mohla by začít i reflexně zvracet. Jestliže je celkově zdravá (asi je, jestliže na preventivních prohlídkách je vše ok), zkoušejte pomalu a s velkou trpělivostí potraviny, které předtím jedla, pokud bude mít skutečně hlad, jistě jíst začne. Dbejte hlavně na dostatek tekutin- resp. mléka . Zkuste jíst společně celá rodina u jednoho stolu, třeba bude chtít ochutnat, co máte na talíři vy. Každá infekce samozřejmě může vást ke snížení chuti k jídlu, takže vaše dcera na to má nárok. Přeju pevné nervy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: