Necitelnost konecků poslednich prstu leve hk

V r. 1999 mi byla "(po zraneni nozem - pretnuti tepny ve svalove tkani ( bicepsu)" provedena v MN Usti n/L ANGIOPLASTIKA. jeste 2 mes. v rekonvalescenci jsem byl nucen dochazet na ruzna odb. vysetreni v.č. elektr. mereni obnovujici se citlivosti postizenych mist ((shora uvedene). V poslednich 2 letech se mi tato necitlivost po zvolna nepravidelne vracela a v kratkem okamziku opet odeznela. (lehke brneni prstu) Nyni jiz asi cca mesic tuto necitlivost vnimam intenzivne a nepretrzite. Chtel bych se Vas proto zeptat zda-li se treba nejedna o nepruchodnost karpalnich tunelu, ktere je nezbytne resit operativne, ci o jinou pricinu meho postizeni. Predpokladam ze bude jiste v kazdem pripade nejspis nezbytna konzultace s Lekarem, nicmene bych byl rad pripraven na moznosti, ktere mohu ocekavat. Predem Dekuji za zodpovezeni meho dotazu. Preji hezky den. Martin Pisa

Odpověď odborníka:

Patrně se jednalo o postižení větévek nervů, které vytvážejí nervový komplex, zvaný plexus brachialis. Je nezbytné ozřejmit, o který nerv a o jakou potíž se jedná, zda se opravdu nejedná o úžonový syndrom. Kromě neurologického vyšetření bude potřeba vyšetření EMG, hodnocení vedení jednotlivých nervů končetiny. Podle výsledků potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: