Necitlivé lýtko po tep kyčle

Dobrý den, je mi 43 let,před 4-mi týdny jsem prodělala oper.TEP kyčle (necementová náhrada) a přitom mi byla noha prodloužena o 2,5cm.Chodím už o jedné berli,ale stále mám necitlivé lýtko,nezvednu ho ani o 1mm.Je to normální stav?Dorostou nervy?? Mám čekat na kontrolu u ortopeda (12.7.) nebo raději už vyhledat jiného specialistu? Bojím se prodlení. Děkuji za odpověď. S pozdravem Martina Podhajská

Odpověď odborníka:

Svůj stav nepopisujete přesně, nevím zda neohnete nebo nenarovnáte bérec v koleně nebo máte jen necitlivost. Pokud došlo k prodloužení končetiny, což je při operaci TEP dosti časté, někdy i úmyslné, může dojít k určitému zhmoždění nervui. Vyšetření neurologa a případné provedení elektromyografie se mi jeví jako nutné. Nečekal bych. To vše pokud vám váš ortoped neřekne jinak.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: