Necitlivé prsty u nohy v sádře

Z důvodu zlomeniny hlezna jsem po sádrové dlaze dostal nechodící lehkou sádru na nohu. Hned druhý den jsem šel na chirurgii znovu s tím, že v noci to bolí tak, ze mě to budí ze spani. Je to taková paliv a bolest, tlak abrnění. Ale jenom v noci. Ve dne se cítím dobře. Poslali me domů s tím, že ze ta bolest musí byt subjektivní protože prokrvené to je dobře a že mám brát pravidelně brufen. Tak jsem přečkal dalsi noc, ale od rána nemám ty prsty citlivé na dotyk. Prokrvené se zdají být stále dobře, tak si říkám ze to bude třeba skřípnutý nerv. Mám s tím běžet zase někam k lékaři, nebo mužů počkat několik dní, než bude další pravidelná kontrola na chirurgii?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Vašku, samotná bolest u zlomeniny by nebyla nic zvláštního ,ale brnění a necitlivost prstů jsou již známky , že lehká sádra tlačí na měkké tkáně více než je přípustné. Poruchy prokrvení jsou již známkou pokročilého útlaku a na začátku nemusí být přítomné. Budete muset jít co nejdříve na chirurgii a fixace se bude muset uvolnit nebo udělat nová. Lehké sádry tyto obtíže občas dělají. Zdraví Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: