Necitlivost lýtka po operaci kolena

Dobrý den, již v roce 2006 jsem byla na plastice kol. vazů (levé koleno). Po operaci až dodnes mám mírně necitlivou vnější část lýtka. Můžete mi sdělit, proč tomu tak je? Popřípadě jestli tento problém mám řešit také s lékařem.

Odpověď odborníka:

Patrně došlo při vstupním řezu k poranění drobného kožního nervu. Tato skutečnost patří k běžným komplikacím. Pokud se jedná o drobný nerv tak se většinou stav do 2 let upraví. Může se ale také jednat o úplně jinou záležitost bez souvislosti, na příklad projekci inervace z pateře při tedy pateřním onemocnění. Porada s lékařem je vždy na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Články: Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Zapomeňte na dědičnost a...
Plný nos jemně vyčistí sůl
Články: Plný nos jemně vyčistí sůl
Ucpaný nos je nepříjemná...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: