Necitlivost paty po zlomenině hlezna kotníku

V září 2011 jsem si zlomila kotník (hlezno), dostala jsem nechodící sádru, upozornila jsem lékaře , že jsem prodělala trombozu před 5-ti lety. Píchala jsem si 20 injekcí clexane. Po 3 týdnech mi byla sundaná sádra a měla jsem zatěžovat. Během 5 dní jsem dostala trombozu do nohy po zloměnině. Tromboza a pak embolie. Nesměla jsem nohu opět zatěžovat. Teď již chodím s ovázanou nohou až do třísla, ředím warfarinem od 27.10.2011. Přesto ještě dnes necítím patu - je jako v ledu. Může to být následek úrazu?

Odpověď odborníka:

Úraz tyto změny mohl způsobit, pata mohla bolet méně než zlomená kost. Bylo by dobře zhodnotit případně provést rtg snímek i patní kosti ke zhodnocení stavu. Vhodné neurologické vyšetření a provést vyšetření na funkčnost a vodivost nervů, EMG. Podle nálezu další terapie. I přesto tyto potíže mají tendeci k pomalému zlepšování.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: