Necitlivost prstů a trnutí ruky po luxaci

Dobrý den, Už 6 let trpím častými luxacemi levého humeru, stejný problém jsem měl na pravé ruce a artroskopie ukázala Bankartův defekt, přičemž rameno bylo touto operací stabilizováno. Bohužel řešení levé ruky jsem odkládal tak dlouho, až po poslední luxaci jsem již nebyl schopen provést repozici sám a musel jsem vyhledat lékařskou pomoc, kdy byl kloub vrácen do původní polohy až po podání lokální anestezie. Bohužel od této doby mám problém, který trvá již déle než týden, kdy mám špatnou citlivost a trnutí dlaně a prstů levé ruky a občasné trnutí lokte. Navíc chirurg, který repozici prováděl na následném rentgenu shledal zvětšenou kloubní jamku. Teď pouze čekám na návrat ortopeda z dovolené, abych s ním zkusil domluvit operační řešení. Chtěl bych se zeptat, zda je možné, že problémy s necitlivostí jsou trvalejšího charakteru, a zda by při zvětšené kloubní jamce ještě přicházelo do úvahy artroskopické řešení, nebo už by byla nutná konvenční operace? Docela mě děsí jak představa, že od 27 budu mít necitlivou ruku, tak možnost obrovské jizvy a půlroční rekonvalescence. Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Stav vyžaduje vyjádření a vyšetření neurologa, vyšetření EMG. Je pravděpodobné, že došlo při úrazu k přetažení nervového svazku, plexus brachialis, který jde do horní ikončetiny. Pokud se nejedná o anatomické poškození měl by se stav postupně upravit, i když někdy úprava trvá dlouho. Každopádně neurologická kontrola je na místě. Jinak při opakovaných luxacích opravdu úprava okraje jamky nejčastěji artroskopickým výkonem. Rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: