Necitlivost prstu rukou

Dobry den, mam problem s citlivosti palcu,ukazovaku a prostredniku. Pracoval jsem delsi dobu(cca mesic a pul) s vysokoltakou vodni pistoli a od te doby necitim a obcas jsou natekle, po koupani ve studene vode mi to pomuze a citim, ze se zmensuje otok. stejne jako po ranu kdyz dam ruce nad sebe, tak otok zmizi a pohyblivost je lepsi ale citlivost je porad stejna. muzete mi poradit co s tim? mam s tim potize jiz mesic a pul. trochu se to zlepsuje ale kdyz o vikendu jdu lezt do skal, tak se mi to opet zhorsi. Dekuji za odpoved. Filip

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže mohou být způsobeny poškozením nervu ruky ( n. medianus). Bylo by vhodné objednat se na neurologické vyšetření, do té doby užívat B vitaminy. Ruku se snažte šetřit. Je-li otok skutečně markantní, ne jen spíše pocit otoku, bylo by dobré vyloučit možný útlak žilního nebo lymfatického řečiště.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: