Něco vážného?

Dobrý den, již po třetí za čtyři měsíce mám zánět horních cest dýchacích s teplotou 38 °C, který se rozvinul v zánět průdušek, přestože jsem byla léčena i antibiotiky, i chemoterapeutiky. Často trpím popraskanými koutky, přestože užívám všemožné vitamíny. Často se mi také vrací přes veškerou léčbu a dodržování pravidel kvasinková infekce pochvy. Také mám najednou velmi suchou pokožku. Nyní jsem velmi unavená a trápí mě hypestezie LDK. Magnetická rezonance byla v pořádku. Obyčejné odběry krve též. Pokud byly obyčejné krevní testy v pořádku, tedy i počet bílých krvinek, naznačuje to, že v těle žádná větší infekce není? Píšu protože, jsem se zhruba před rokem nechávala testovat na HIV, z důvodu rizikového chování. Testy proběhly necelé 4 měsíce od rizikového dne a byly v pořádku. Teď mám strach, co se to se mnou děje. Přítel začal být také častěji nemocný. Na nic si ale nestěžuje. Nevím, zda bych neměla vyžadovat nějaké vyšetření, mám bohužel velmi laxního pediatra. Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den-Jste zřejmě velmi mladá žena.Nechci Vás nějak opravovat-ale i půdušky patří mezi horní cesty dýchací..katary,záněty zde bývají nejčastěji virového původu,takže antibiotika je příliš neovlivní.Naopak,kvasinkové infekce mohou být důsledkem předchozího užívání antibiotik.I rozpraskané koutky mohou být jedním z projevů kvasinkové infekce..Myslím,že byste měla mít důvěru ke svému praktickému lékaři-jeho funkci nedokáže nikdo jiný nahradit.Zná Váš zdravotní stav od samého počátku,dokáže tedy nejlépe posoudit jeho změny,zná také Vaše případná rizika,sledoval Váš vývoj.Často jde ve vzájemném vztahu spíše o komunikační problém,než o chybu jedné či druhé strany..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: