Nedaří se otěhotnět

Přeji dobrý den, ráda bych Vás požádala o Váš odborný názor a případné další doporučení, co dál. Na konci ledna 2010 jsem po 8 letech vysadila hormonální antikoncepci (Logest). A od února se s přítelem snažíme o miminko. Zpočátku jsem měla rozhozený cyklus a menstruace se dostavovala nepravidelně (po 20, 24, 25dnech). Pak se to začalo trochu srovnávat. Cyklus se stabilizoval na 26 dnech + - den. Ale protože jsem ani po 9 měsících neotěhotněla, tak jsem se obrátila na svého gynekologa. Paní doktorka mi udělala důkladný ultrazvuk vnitřních orgánů přibližně uprostřed cyklu – dělohy, vaječníků, vše se zdá v pořádku, děložní sliznice byla dobře narostlá, byly vidět i folikuly. Rovněž si již několik měsíců dělám ovulační testy (proužkové LH), které jsou přibližně 11. nebo 12.den pozitivní (při délce cyklu 26 dní). Kolem ovulace jsem začala cítit takové zvláštní tlaky, mírné píchání v podbřišku, někdy tyhle pocity trvají až do menstruace, ale většinou mne to píchá jen v pravém podbřišku. Nyní již tyto pocity cítím během celého cyklu.Ani ne před měsícem jsem dosáhla věku 33 let. Byly mi udělány hormonální testy s následujícími výsledky. 4.den cyklu: Folitropin (S; arb. látková konc. [U/l]): 9,7 U/I T3 volný (S; arb. látková konc. [pmol/l]): 4,8 pmol/l T4 volný (S; arb. látková konc. [pmol/l]): 15,0 pmol/l Lutropin (S; arb. látková konc. [U/l]): 4,7 U/l Prolaktin (S; arb. látková konc. [mlU/l]): 202 mlU/l Testosteron (S; arb. látková konc. [nmol/l]): 1,2 nmol/l TSH (S; arb. látková konc. [mU/l]): 2,14 mU/l 11.den cyklu – na potvrzení ovulace: Folitropin (S; arb. látková konc. [U/l]): 6,0 U/I Lutropin (S; arb. látková konc. [U/l]): 5,0 U/l 21.den cyklu: Progesteron (S; arb. látková konc. [nmol/l]): 59.1 nmol/l Cyklus, v němž mi byla brána krev, trval déle než ty ostatní, a to 28 dní. A ovulační test mi vyšel pozitivní až na přelomu 13. a 14. dne. Z výsledků paní doktorka vyčetla, že testy vyšly v pořádku až na ovulaci, nejspíš k ní nedochází a napsala mi Clostilgebyt 2x1 od 3.dne menses po dobu 5ti dnů a 12. den mám přijít na ultrazvuk. Partner půjde na spermiogram a pokud se do 3 měsíců nic nezmění, tak budu poslána do nějakého specializovaného centra pro léčbu neplodnosti. Své gynekoložce věřím, nechci nijak zpochybňovat její léčbu, jen bych ráda znala i názor dalšího odborníka. Snažím se to nepřipouštět, ale už začínám být opravdu nervózní, život bez dětí si neumím představit. Co byste mi doporučil, dočkám se miminka? Předem moc děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě bych rozhodně doporučila řídit se radami lékaře, užívat všechny léky, které dostanete a k tomu přidat rehabilitační cvičení dle Mojžíšové, které již pomohlo řadě žen i v dost beznadějných případech. Ale po dobu rehabilitace by ale nebylo vhodné pokušet se o otěhotnění. Až po skončení. A vašemu partnerovi bych doporučila užívání ajurvédských bylinných tablet na posílení spermiogeneze.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: