Nedislokovaná intraartikulární zlomenina prstu

Dobrý den, pane doktore. Před dvěma dny jsem si, nárazem o letící předmět, zlomil ukazováček na PHK. Ve zprávě z nemocnice je diagnoza: nedislokovaná intraartikulární fraktura baze střední falangy IV. prstu. Dostal jsem sádrovou fixaci na 5 týdnů. Bohužel zapomněl jsem se zeptat, co mě čeká. Na kontrolu jdu příští týden. Na internetu jsem si hledal informace a dočetl se, že nitrokloubní zlomeniny se operují. Laicky si zase říkám, že by mě asi operovali kdyby to bylo třeba a když v mém případě není úlomek mimo tak to asi není potřeba. Ale teoreticky, kdyby došlo během hojení k posunu úlomku, tak se musí provést operace? Pak by mě zajímalo, zda se v budoucnu budu moci vrátit k sportu. Snímek z RTG jsem si mohl vyfotit, tak ho přikládám k lepšímu posouzení dotazu. Děkuji za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Většina zlomenin prstů se neoperuje. Většina se léčí konservativně. Při kontrole je třeba provést kontrolní snímek, pokud by došlo k posunu fragmentů muselo by opúerační řešení nastoupit. Na rtg , který jste poslal, ale chybí důležitý boční snímek Jinak podle nálezu a informace vašeho chirurga.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: