Nedomykavost chlopně a alkohol

Mam mitralni nedomykavost chlopně Jsem mladá a chodil se bavit jako kadej mladém člověk S bohužel každé pátek, je to blby ale vždycky se nápiju alkoholu nekdy min a nekdy víc . Chci se zeptat jestli je to hodně spatny na to pít. Je jasné ze alkohol je sám o sobě spatny.ale jestli to ma na to velký negativni dopad kdyz mam nedomykavost ) Dekuju za odpověd

Odpověď odborníka:

¨
myslím si, že alkohol nemá vyloženě špatný dopad na srdeční chlopně. Alkohol je vždy dobré pít v rozumné míře. Myslím si, že máte prolaps cípu mitrální chlopně, což je pouze malá odchylka od normy.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: